Easiest Way to Prepare Appetizing Kolak Gempol Pisang
Kolak Gempol Pisang.
You can cook Kolak Gempol Pisang using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Kolak Gempol Pisang
- You need 2 buah of pisang, haluskan.
- It's 75 gr of tepung ketan putih.
- You need 1/4 sdt of garam.
- Prepare 2 sdm of santan.
- It's of Kuah :.
- You need 100 gr of gula merah.
- It's 3 sdm of gula pasir.
- Prepare 100 ml of air.
- Prepare 400 ml of santan.
- You need 1 lembar of daun pandan, simpulkan (sy skip-tdk punya).
Kolak Gempol Pisang step by step
- Campur semua bahan kuah. Masak hingga gula larut dan mendidih. Matikan api. Sisihkan..
- Campur pisang, garam, santan dan tepung ketan. Uleni hingga bisa dipulung..
- Rebus dalam air mendidih hingga adonan mengapung. Angkat..
- Susun Gempol pisang, siram dengan kuah..